40 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg vaj
5 dkg mazsola
2,5 dl tej
2.5 dkg élesztő
1 tojás + 1 tojás sárgája
4 evőkanál kristálycukor
1 csapott mokkáskanál só
Az élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel. Dolgozd össze a liszttel, a cukorral, a maradék langyos tejjel. A vajjal, a tojással és csipetnyi sóval. Add hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze. A rétesliszt kevesebb folyadékot vesz fel, ezért apránként add hozzá.
A tészta akkor jó, ha sima. Szórd meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takard le, majd hagyd megkelni.40 percet. Lisztezett deszkán oszd hat egyenlő részre a tésztát, és sodord őket a tepsi hosszára.
Fond össze őket, a tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással, és hagyd még újabb 40 percet pihenni. Ha megkelt, megint kend be, és előmelegített sütőben süsd meg.
180 C 30 perc
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!