Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 100 éves étel receptek » Fonott kalács

felvitel dátuma: 2013-11-22 10:11:02       mai nézettség: 1       nézettség: 999
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

    40 dkg liszt

    10 dkg rétesliszt

    10 dkg vaj

    5 dkg mazsola

   2,5 dl tej

    2.5 dkg élesztő

 1 tojás + 1 tojás sárgája

   4 evőkanál kristálycukor

   1 csapott mokkáskanál só

Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel. Dolgozd össze a liszttel, a cukorral, a maradék langyos tejjel. A vajjal, a tojással és csipetnyi sóval. Add hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze. A rétesliszt kevesebb folyadékot vesz fel, ezért apránként add hozzá.

A tészta akkor jó, ha sima. Szórd meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takard le, majd hagyd megkelni.40 percet. Lisztezett deszkán oszd hat egyenlő részre a tésztát, és sodord őket a tepsi hosszára.

Fond össze őket, a tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással, és hagyd még újabb 40 percet pihenni. Ha megkelt, megint kend be, és előmelegített sütőben süsd meg.

180 C 30 perc

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.