A TW Lisztszóróba mérjük a lisztet (egyszerre 30 dkg fér bele), beleszitáljuk a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe.
A tejet a Konyhaművész Mérőpohárban meglangyosítjuk a mikróban, hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a tojás sárgákat, sót, cukrot, élesztőt. A 0,5 l-es MikroKannában felolvasztjuk a vajat és azt is a tálba öntjük. Robotgéppel jól összedolgozzuk a tésztát és a kelesztőt lezárjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
Közben a formánkat zsírozzuk, lisztezzük.
Mikor a tészta megkelt, Gyúrólapon még egyszer jól átdolgozzuk, gombóccá formáljuk. A TW Digitális Konyhamérlegen megmérjük, és 3 részre osztjuk.
Egyik részbe 1-2 kanál kakaóport keverünk, így márványos tésztát kapunk.
A 3 tésztából hosszú hengereket formálunk. Egymás mellé tesszük úgy, hogy a kakaós legyen középen és 3-as fonatot készítünk.
A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.
Miután összefontuk a tésztát, beletesszük a kikent formánkba. Tetejét tojással megkenjük, és a sütőbe tesszük.
Kb. 90 percig sütjük. Amennyiben a teteje nagyon pirulna, letakarjuk alufóliával és a sütőt kisebb fokozatra, 150 fokra állítjuk, hogy a kalács belseje is megsüljön.
Sütés vége előtt a biztonság kedvéért javaslom a tűpróbát is. Ha a tésztába könnyedén belemegy a tű és kihúzáskor is tiszta marad, akkor megsült a kalácsunk belseje is.
Tipp:A tésztát akár 6 részre is oszthatjuk, de akkor kettő darab kakaós rész kell és két kisebb fonott kalácsunk lesz. Attól függ, ki miben és mekkora formában szeretné sütni.
Forma mérete:36x12x8 cm volt.
Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!