Csodás!Szép mosolygós :-) ügyes vagy!:-)
Recept 1 db kb. 500 g-os kalácshoz
340 g liszt
34 g porcukor
34 g vaj
34 g tojás sárgája (kb. 2 kisebb tojásé)
20 g élesztő
4 g só
165 ml langyos tej
1 vaníliarúd kikapart belseje
½ Citrom reszelt héja
½ Narancs reszelt héja
Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot.
Majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára.
Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd gyúrjuk át és további húsz percig pihentessük. A tésztát osszuk hatfelé, és gömbölyítsük fel a kis darabokat.
Rövid pihentetés után sodorjuk meg a szállakat, figyeljünk rá, hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak.
Fonjuk össze a szállakat és kenjük le egész tojással majd húsz percig kelesszük, meleg gőzös helyen.
Utána szobahőmérsékleten pihentessük, míg meg nem szárad rajta a tojás.
Ekkor kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta a tojás.
Így összesen maximum 35 percet kelesszük.
190 C-fokos előmelegített, gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt süssük készre.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!