Andika, a liszt így nagyon kevés lenne, bizonyára 0.9 kg-t akartál írni és nem dkg-t.
A tésztához:
0,90 kg rétesliszt
9 dkg éleszto
6 dl tej
pici só
10 dkg porcukor
3 ek olaj
3 tojás felvert habja
A krémhez:
0,5 l tej
2 csomag kakaós puding
25 dkg porcukor
4 ek kakaó
1 margarin
A szokásos módon elkészített kelt tésztából: az élesztot pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleontjuk a tobbi hozzávalót és kelesztjuk. Mikor megkelt, 10 cipót csinálunk. Egyenként kisodorjuk és megtoltjuk krémmel.
Fél liter tejben megfozzunk 2 csomag kakaós pudingot, 25 dkg porcukrot és 4 ek kakaót. Melegen hozzákeverunk egy margarint.
Felcsavarjuk és kettesével osszefonjuk. A tepsiben kicsit pihentetjuk. Tojássárgájával megkenjuk. 180-220 fokon megsutjuk.
TIPP: Ha megsult, akkor cukros vízzel megkenni, akkor csillogni fog.
Andika, a liszt így nagyon kevés lenne, bizonyára 0.9 kg-t akartál írni és nem dkg-t.
Igen, koszi, már javítom is! :D Bocsi a hibákért, de most tobb receptet is toltok fel! :)))))
Andi, ez istenien hangzik! Valóban más kicsit az általam eddig kipróbált recepteknél! Feltétlenül ki fogom próbálni!!!
Koszonom! Valóban a sutés után néhány órával, akár napokkal késobb is, puha, krémes marad a tészta :)) Megéri kipróbálni! :D
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!