Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatom.
Az lisztben elmorzsolom a margarint és hozzáadom az élesztőt és a többi hozzávalót.
Sima tésztát gyúrok belőle.
Nem kell keleszteni.
Két részre osztom a tésztát.
Téglalap alakúra nyújtom és gondolatban három részre osztom.
A két szélső részt bevagdosom. A középső részbe beleteszem a túrót és a bevagdosott széleket ráhajtogatom.
A tojás sárgáját ugye beletettem a tésztájába, a fehérjével pedig sütés előtt megkenem a tetejét.Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és az előmelegített gázsütő 5-ös fokozatán 25 perc alatt megsütöm.
Kivettem a tepsiből, kiraktam a rácsra és hagytam kihűlni.
Amikor már kezdett hűlni akkor megporcukroztam és szeleteltem.A tésztája nagyon jó, a töltelék pedig variálható.
Almával, meggyel, dióval, mákkal tehát azzal töltjük amivel csak akarjuk.
Sós töltelékkel -káposzta,túró- is biztosan finom csak akkor a tésztájába nem kell tenni cukrot.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!