Hugikám, nagyon tetszik a recept. Légyszíves a tepsi méretét is, jó? Én ott rontom el mindig. Koszike!
A tészta hozzávalói:1db. tojás, 10 dkg. cukor, 10 dkg, liszt,/én teljes kiőrlésüt használtam/75 ml. étolaj, 3 kanál tejföl,fél sütőpor.
Töltelék hozzávalói:Fél kg. magozott meggy,5 dkg. darált dió,2 evőkanál kristálycukor,1 tk. fahéj,őrőlt, 1.5 kanál étkezési keményítő. Vaj a forma kenéséhez.
Elkészítés: A meggyet összekeverjük a darált dióval,a cukorral a fahéjjal,és a keményítővel. A tortaformát kivajazzuk és belerakjúk az aljára a meggyes massszát eligazítjuk, és csináljuk a tésztát.
A tojást kikeverjük a tejföllel,és az olajjal,hozzáadjuk a cukrot, a sütőporos lisztet,és összekeverjük.Ráöntjük a tésztát a meggy tetejére, és elegyengatjük,aztán mehet a sütöbe.Gyorsan megsül nekem 30 perc volt.A formában hagyjuk kihülni.Lehet a tatajét diszíteni tejszinhab pöttyökkel,én fagyival ettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!