Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 100 éves étel receptek » Foszlós csíkos kalács

felvitel dátuma: 2019-07-26 22:44:25       mai nézettség: 1       nézettség: 229
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

a tésztához:

1 kg. finomliszt

6 dl. tej

7 dkg. élesztő

2 dl. étolaj

1 evőkanál cukor

30 szem édesítőszer porrá törve

csipet só

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

fél citrom reszelt héja

Lehet még beletenni: vörösáfonyát vagy lecsepegtetett meggybefőttet vagy kandírozott gyümölcsöket vagy mazsolát

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A kakaópor és citromhéj kivételével az összes hozzávalóból rugalmas tésztát dagasztunk, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, a másik felébe a citromhéjat.  Mindkét fajta tésztából 3-3 cipót formázunk. Enyhén lisztezett tésztán kinyújtjuk a fehér lapot, s befedjük egy kinyújtott barna lappal, majd megszórjuk vörösáfonyával, vagy bármi mással. 

Szorosan feltekerjük a rudakat, s egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Nem kell keleszteni sem, hideg sütőbe tesszük 200 fokon, majd negyed óra múlva lejjebb vesszük a hőfokot  170- 180 fokra. Kb. 35 perc alatt megsül.

Arra figyeljünk, hogy forrón nem fogjuk tudni szépen szeletelni, várjuk meg, amíg langyosra hül.

Szakács: Zsókuc


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.