Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Foszlós töltött házi kalács

felvitel dátuma: 2011-03-23 10:03:01       mai nézettség: 1       nézettség: 2097
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

4 dl tej
1 élesztő
1 kanál porcukor
1 kg liszt
egy csipet só
8 dkg porcukor
15 dkg vaj vagy margarin
4 tojás
5 dkg kakaó
5 dkg mák
5 dkg túró
5 dkg mazsola

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Felmelegítünk 3-4 dcl tejet és egy élesztöt szétmorzsolva felfuttatunk 1,5 dcl langyos tejben egy kanál porcukorban és 1 kanál lisztben.
Egy nagy tálba 1 kg lisztet beleszitálunk, egy csipet sót és 8 dkg porcukrot.
Majd felolvasztunk 15 dkg vajat vagy margarint.
Ezután a liszt közepébe beleöntjük a felfuttatott élesztöt, és 4 tojássárgáját, majd elkezdjük dagasztani és fokozatosan adjuk hozzá a langyos tejet és az olvasztott vajat.
Amikor egy lágy, egynemü tésztát kapunk, hagyjuk meleg helyen megkelni a duplájára.
Ez kb. 1 óra. Ezután négy részre osztjuk. Mindet kinyújtjuk / ne vékonyra.kb 30 -20 cm/ és megtöltjük.
Én meglocsolom a kinyújtott tésztát olvasztott vajjal és az egyikbe kakaót kristálycukorral, majd a másikba máktölteléket és a harmadikba túróstölteléket kenek és a negyedikbe csak vaj és beáztatott mazsola.
Egy nagy kerek tortaformát vagy egy nagy tepsit kivajazunk és a négy tésztánkból felsodrunk hármat és egyet - a mazsolásat csak alul felül felhajtjuk majd a két végén és a tepsi közepére helyezzük /ez lesz a kalács közepe/, majd a három fonatból nagy fonott kalácsot fonuk és a mazsolás köré tekerjük, megigazítjuk és tojássárgájával lekenjük, még kelni hagyjuk 25 percig.
Nagy tepsibe tegyük, még kelni fog.
Én megföztem pár tojást és amikor a sütöbe tettem volna, elötte a tojásokat belenyomkodom a kalács fonataiba.
Dekoratív, igazi húsvéti.
Újból lekenjük és elömelegített sütöben kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Majd ha kivettük, cukros vízzel lekenjük, letakarjuk 10 percig és kész a csillogós  kalács.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.