50 deka liszt,
3 dl tej,
1 tojás sárgája,
5 deka vaj, csapott kiskanál só,
1 kanál cukor,
1 csomag száraz élesztő.
A töltelék 10-15 deka puhára főzött sonka,
3-4 evőkanál tejszínes torma
A kenegetéshez 1 tojás.
A tejet meglangyosítottam és belekevertem a cukrot, élesztőt.
A liszttel összedolgoztam az összes hozzávalót, jól meggyúrtam, gyömöszöltem.
Letakarva 1 órát kelesztettem.
Újra átgyúrtam. 2 felé osztottam és mindkét tésztaadagot még 2 felé vágtam.
A így kapott bucikat téglalap alakúra nyújtottam, megkentem tormakrémmel és apróra vágott főtt sonkával..... feltekertem, összefontam és kerek tortaformába raktam.
A sütőt jól előmelegítettem, 220 fokra amíg még egy fél órát kelt a kalács.
A tojással csak akkor kentem le a tetejét, mielőtt betettem a sütőbe.
Körülbelül 35 percig sült
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!