Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta, (Készen lehet kapni) 8 db tojás, 10,dkg és még 15 dkg cukor, 5 dkg liszt, 2 dkg zselatin, 5 dl tej, 2cs vaníliás cukor. ½ l habtejszín, (én a Hulala-t használtam) 15 dkg tortabevonó, 1 evőkanál olaj.
Elkészítés: A leveles tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, Kb. 35x35cm-re (vagy amekkora a tepsink) A tésztát ráteszem a tepsi hátára és meg szurkálom, villával majd szép világosra sütöm. A második lap sütése közben, elkészítem a csokoládé bevonatot és a tésztára simítom, ha kellő mértékben megdermedt felszeletelem. 5x5cm-es kockákra.
Amíg hűl, a tészta elkészítem a krémeket. Vanília krém: 8 tojássárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, azután hozzákeverünk 5 dkg lisztet, kevés tejet, és 2 dkg zselatint. Lassan hozzákeverjük a maradék tejet, a 2 cs. vaníliás cukrot és gyenge tűznél sűrű krémet főzünk belőle. Amíg a krém hűl a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, a 15 dkg cukorral, majd a még langyos krémbe keverjük. A krémet rásimítjuk az alsó lapra, majd a habtejszínből kemény habot verünk, amit a vaníliás krémre simítunk. A tejszínhab tetejére, a felszeletelt csokival bevont tésztát, szép sorba lerakom.
Hasznos Tipp: Az első lap kisülése után karton papírból készítek keretet a tészta köré ami megtartja a krémet amíg meg nem szilárdul. A keretet folpackkal vonom be, hogy könnyebben elváljon a krémtől.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!