1 cs. Mélyhűtött leveles tészta
Krém:
1 l tej, 5 tojás sárgája, 5 kanál liszt, 5 kanál cukor, 1-2 cs. Vaníliáscukor v. vaníliarúd , 5 tojás fehérje
Tejszínhab, csokimáz
A leveles tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, egy nagyobb tepsi hátulján, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém: A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.
A tűzhelyre feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a tűzről. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a tejes masszát a tűzhelyre és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc.
Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk. A tetejét lehet porcukorral megszórni, vagy csokimázzal bevonni. Felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.
Csokimáz: 1 tábla jó minőségű (70-80 %-os) csokoládét, 1-2 evőkanál étolajjal gőz felett felolvasztunk
Fogyasszátok jó étvággyal !
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!