1 kis fej kelkáposzta
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kk majoranna
só ízlés szerint
3 db leveskocka
3 közepes db burgonya
2 dl tejföl
1 csapott ek liszt (finom)
1 ek fűszerpaprika (csapott)
350 g füstölt virsli
A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje.
Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük.
Ha megpuhult, belekarikázzuk a virsliket..
A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!