· 1 kis fej kelkáposzta
· 1 kicsi fej vöröshagyma
· 4 gerezd fokhagyma
· 1 kk őrölt köménymag
· 1 kk szárított majoránna
· só
· 3 közepes szem burgonya
· 2 dl tejföl
· 1 csapott ek finomliszt
· 1 csapott ek pirospaprika
· 10 db füstli (vagy más füstölt virsli
· 1 cs friss petrezselyem
1. A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
2. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje.
3. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel fűszerezzük.
4. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket.
5. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk.
6. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!