2 db (Kb 1-1 Kg /db),
fokhagymakrém,
rétesliszt,
őrölt bors
sütéshez:
6 dl étolaj, és egy jó nagy evőkanál zsír
A dévérerket megtisztítjuk, én a fejüket levágtam, (eltettem, jó lesz majd halászlébe), jól átmostam és nagyon sűrűre beirdaltam(kb cérnametélt sűrűségűre), Majd kettévágtam mindegyiket és fokhagymakrémmel jól bedörzsöltem. (sót nem tettem rá, mert a fokhagymakrém sós)
Így lefedve állt kb 1 órát, majd elkészítettem a serpenyőt az olajjal és a zsírral.
Közben a lisztet elkevertem 2 mokkáskanál őrölt borssal és ebbe jól meghempergettem a halakat és a forró zsiradékba tettem, szép pirosra sütöttem.
Nagyon, nagyon finom lett!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!