A főtt csirkemellet vékony csíkokra vágtam. (ha nyersen tettem volna a serpenyőbe, sokkal nagyobb darabokban maradt volna) A sárgarépát megtisztítottam, majd zöldséghámozóval, vékony csíkokat vágtam belőle körbe - körbe. Az újhagymákat és a spenótot jól megmostam, majd a hagymát zöldjével együtt felkarikáztam, a spenótot apróra daraboltam. A retket is felkarikáztam.
Kevés olajon, először a csíkokra vágott csirkemellet pirítottam meg enyhén, majd hozzáadtam a répát, a retket, kicsivel később a spenótot, és a hagymát. Enyhén sóztam, és borsot őröltem rá.
Mikor kicsit megfonnyadt a spenót, és a hagyma, a közben lazán felvert, enyhén megsózott tojást is ráöntöttem, és elkevertem. Kívülről körben fa salátás lapáttal emelgettem a kialakuló lepényt úgy, hogy a nyers tojás alulra kerüljön. Amikor kezdett megszilárdulni, a serpenyő tetejére egy nagy méretű tányért borítottam, és megfordítottam az egészet. Mindössze két percre mikróba tettem, és készre sütöttem. A tetejére is borsot őröltem. A mikrót ritkán használom, és ha igen, csak melegítésre, de ennél jobbat, és olcsóbbat ki sem tudtam volna találni!