1 kiló füge
10 dkg. cukor
1 alma
1 citrom leve és reszelt héja
cseppnyi vaníliapaszta (ennek vaniliás cukor)
A fügék szárrészét levágjuk, a gyümölcsöt negyedeljük. Hozzáadjuk a cukrot és a hűtőben másnapig hagyjuk állni.
Másnap felforraljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott almát, a fűszereket. Botmixerrel turmixoljuk, újraforraljuk, s pár percig főzzük, de csak azért, hogy a hozzávalókkal jól összeforrjanak. Meglepő, hogy milyen sűrű lekvárt kapunk.
Csíramentesített üvegekbe teszem, lezárom, és azon nyomban fejreállítom az üvegeket. 5 percig így hagyom, majd szárazdunszba teszem, s ott hagyom kihűlni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!