Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Fügelekvár

felvitel dátuma: 2011-09-29 00:00:05       mai nézettség: 1       nézettség: 1906
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

kb. 2, 5 kg érett füge
ugyanennyi alma, vagy őszibarack
1 kg cukor
2 csapott kiskanálnyi citromsav
2 vaníliás cukor
 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

A gyümölcsöt megmosom, az almát, vagy az őszibarackot megtisztítom, majd mindezt ledarálom. Állandó kevergetés mellett főzöm 1 órát. Aztán beleszórom a cukrokat, meg a citromsavat, és főzöm még egy fél órát.
Forrón, sterilizált poharakba kanalazom, majd száraz gőzben tartom, míg ki nem hűlt. Finom!

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 szeptember 29

Nagyon finom lehet!

0/10 Terézia 2011 október 04

Én is főztem életemben először /most/ füge lekvárt de nekem amit eddig felbontottam mind penész ízű volt. A lekváron nem is volt penész sehol ,Én nem tettem bele semmit csak cukorral főztem,ugyan úgy készítettem mint a másik gyümölcsből de ez valahogy nem jött össze. Nekem el is ment a kedvem tőle.A penész ízén kivül valami finom, olyan mintha aszalt fügét ennék/persze csak puha./ Nem tudom mit csináltam rosszul.Száraz gőzben nem szoktam a lekvárokat tenni,csak fejjel lefele fordítom 10 percig.Tartósitószert nem használok.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.