Nagyon finom lehet!
kb. 2, 5 kg érett füge
ugyanennyi alma, vagy őszibarack
1 kg cukor
2 csapott kiskanálnyi citromsav
2 vaníliás cukor
A gyümölcsöt megmosom, az almát, vagy az őszibarackot megtisztítom, majd mindezt ledarálom. Állandó kevergetés mellett főzöm 1 órát. Aztán beleszórom a cukrokat, meg a citromsavat, és főzöm még egy fél órát.
Forrón, sterilizált poharakba kanalazom, majd száraz gőzben tartom, míg ki nem hűlt. Finom!
Nagyon finom lehet!
Én is főztem életemben először /most/ füge lekvárt de nekem amit eddig felbontottam mind penész ízű volt. A lekváron nem is volt penész sehol ,Én nem tettem bele semmit csak cukorral főztem,ugyan úgy készítettem mint a másik gyümölcsből de ez valahogy nem jött össze. Nekem el is ment a kedvem tőle.A penész ízén kivül valami finom, olyan mintha aszalt fügét ennék/persze csak puha./ Nem tudom mit csináltam rosszul.Száraz gőzben nem szoktam a lekvárokat tenni,csak fejjel lefele fordítom 10 percig.Tartósitószert nem használok.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!