felvitel dátuma: 2022-10-14 16:28:45
mai nézettség: 1
nézettség: 242
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
1dlvíz
20 dkgcukor
50dkg érett füge
1 citrom leve
1mk gyömbér
Előkészületi idő: 15 perc
Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:
A fügelekvár elkészítéséhez a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk.
Beletesszük a megtisztított fügét, és sűrűre főzzük. A végén hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt gyömbért, majd pár másodpercig tovább főzzük, botmixerrel pépesíthetjük és azonnal, tűzforrón steril üvegekbe töltjük. (Figyeljünk rá, hogy az üvegek nagyon tiszták legyenek.)
Pár percet várunk lezárás előtt, hogy a fügelekvár teteje bebőrösödjön. Ekkor lezárjuk, 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd száraz dunsztba tesszük. A felbontást követően a lekvárt hűtőszekrényben tároljuk.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.