Az igazi sült szalonna ,az amikor nyárson sütjük ,de a nyár hiányában
most teflon edényben készült
1tk őrölt bors
1 evk olaj
fedeles teflon edény ,mert durrog
nehogy kifröccsenjen a zsírja
25dkg füstölt szalonna (6-8 szelet )
A szalonnát felszeletelem bevagdosom őrölt borssal meghintem ,a teflon edénybe
egy kanál olajat teszek csak hogy amíg el nem kezd sülni a szalonna ne égjen meg ,mert ugye a szalonnának amúgy is kisül a zsírja . Belefektetem a szalonna szeleteket .Megsütöm az egyik
oldalát fedő alatt kb 7-8 perc ,majd félre húzom a tűzhelyről és átfordítom a másik oldalát is pirosra sütöm .
Tálalhatjuk zöldségekkel ,mustárral paprika krémmel főzelékekhez .
Nagyon finom, az illata pedig egyenesen ellenállhatatlan. :-) És nagy ritkán azért egy-egy sült szalonna is belefér, próbáljátok ki! ;-)
Tipp :Aki még nem tapasztalta milyen amikor a zsír ráfröccsen az legyen óvatos és még véletlenül se vegye le a fedőt sütés közben ,mindig húzzuk félre a tűzről és csak utána vegyük le a fedőt illetve fordítsuk át .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!