Nagyon jó a recept!! Ki fogom próbálni!!
Hozzávalók:
1 bögre rizs /kb.2.5 dl –es bögre/
2 bögre víz
25 dkg valami füstölt hús /tarja, lapocka, comb vagy karaj/
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa
10 dkg mirelit zöldborsó
olaj
2 evőkanál /csapott/ liszt
4 dl tej
fűszerek: só, bors, szerecsendió /őrölt/
10 dkg reszelt sajt
a ragu zöldségei tetszés szerint változtathatóak
fűszerezéshez www.toldifuszer.hu termékeket használok
Elkészítés:
A rizst egy kevés olajon megpirítom, a vízzel felöntöm, pici sót teszek hozzá /keveset, mert a füstölt hús sós/ és puhára főzőm.
A répát, hagymát megpucolom, megmosom. A hagymát szeletekre, a répát karikára, a füstölt húst csíkokra vágom. Két evőkanál olajon, pici vízzel ezeket megpárolom /kb 20 perc/.
2 evőkanál olajon a lisztet kicsit megpirítom és a tej hozzáadásával elkészítem a fehér mártást. Vigyázni kell, hogy ne legyen csomós. Ha elkészült teszek hozzá pici sót, borsot és szerecsendiót.
Egy jénai tálat kizsírozok, az aljára bele szedem a megfőtt rizst, erre rászedem a füstölt húsos ragut, majd az egészre ráöntöm a fehérmártást. Végül a sajtot a tetejére szórom és jó meleg tűzhelyben kb 30 percig sütöm. Akkor jó, ha szép rózsaszínű a teteje.
Ezt a receptet Éva,Gizella csoporttársunk osztotta meg velünk, de én egy-két helyen eltértem az Ő receptjétől. Abban a receptben póréhagyma és ananász van, ezt hagytam el és készítettem a zöldséges ragut.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!