A hússzeletek pácolását a sütés előtt 24 órával elvégezte párom. A császár szeleteket bedörzsölte a sóval, borssal, a csemege, és a csípős paprikával, és olajos kézzel beléjük is masszírozta azokat. 1 teljes napot álltak egymásra fektetve lefóliázott edényben.
Másnap a krumplikat megtisztította, majd hasábra vágta. Ez került a tepsi aljára. Erre a feldarabolt paprika, a paradicsom, és a felszelt hagyma, és a zúzott fokhagyma.
Miután meglett sózva, rá lettek sorjázva a császár szeletek. Alufólia alatt sült végig, közepes hőfokon 40 percig. A lecsós krumpli is átvette enyhén a hús fűszeres, nagyon enyhén csípős ízét, ezzel kellemes összhangot képzett a köret, és a hús. Együtt is lett tálalva, igazi harmóniában. Nem párologtattuk el a bőséges levet, amit a zöldségek, és a hús engedett magából, mert a család összes tagjának ilyen az ízlése. Villával ettük, és nem foglalkozva az etikettel, fogyasztás közben alaposan széttörtük a krumplit, ami így elkeveredett a zöldségek, és a hús finom, fűszeres levével.