Hozzávalók: 1 csülök 150 dkg csont nélkül, 1 fej fokhagyma,sertés fűszer só, bors, 1 dl olaj só,locsolásához sör,
Krumli salátához: 1 kg krumpli, 2 fej vöröshagyma, só, ecet, cukor, 1 doboz 330g tejföl ízlés szerint majonéz
Elkészítése:
A csülköt besózom és zúzott fokhagymával jól bekenem, majd a csülköt az olajt beleteszem a kacsasütőbe ½ l vízzel felöntöm és jó puhára párolom lefedve. ha már jó puha leveszem róla a fedőt ekkor már olyan 1 dl körüli folyadék van csak alatta. Kiveszem egy tálcára és fűszer sóval, borssal bekenem ízlés szerint, és vissza teszem a sütőbe és sörrel locsogatom addig míg szépen megpirul a bőre is de nem szárítom ki.
NEKEM VAN EGY NAGY ZOMÁNCOS KACSASÜTŐM ABBA SÜTÖM A CSÜLKÖT? MERT JÓ PUHA MARAD A HÚS ÉS UGYAN AKKOR ROPOGÓS )
Krumpli saláta.
Elkészítése: 1 kg krumplit jól megmosok, héjába megfőzöm majd a héjától letisztítom és karikára vágom. 2 fej vöröshagymát kockára vágva, ½ l vízbe odateszem főni, teszek bele, sót 4 EK ecetet ízlés szerin cukrot, Ha már nem ropog a hagyma ezt a levet ráöntöm a krumplira és ebbe hagyom kihűlni. Ha kihűlt leszűröm róla a vizet egy olyan szűrőn, hogy csak a víz menjen le róla a hagyma maradjon a krumpli. Majd tejfölt kikeverem majonézzel és a krumplival összekeverem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!