15dkg fött,áttört burgonya
2db tojás,
15dkg liszt
só,bors,6-7db medvehagyma
tej vagy szódaviz kb 2dl.
A krémhez:1db tömlös sajtkrém
10dkg medvehagyma ,10dkg füstölt sonka,vagy tarja
leturmixolva
1csm Carbonara Sauce alappor
15dkg reszelt, trapista sajt
olaj a palacsinta sütéséhez.
A megfött burgonyával,a tojással,tejjel vagy szódavizzel,liszttel,sóval,borssal,medvehagymával,turmix-
gépben palacsintatésztát készítünk.1 órára hűtőben pihentetjük,majd a szokott módon kisütjük a palacsintákat olajozott serpenyőben.Kicsit hosszabb ideig tart egy-egy palacsinta sütése,mivel vastagabb a tészta a fött krumplitól.
A maradék medvehagymát a füstölttarjával vagy sonkával összeturmixoljuk,beletesszük a tömlős sajtkrémet/ez lehet tejszínes,sonkás,szalámis/ízléstől függően és simára keverjük.Ezzel kenjük meg, majd a kisült palacsintákat.
A Carbonara alapport a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük és a palacsintára öntjük , reszelt sajttal megszórjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!