A megtisztított, és középen elvágott fokhagymagerezdeket a pulykaszárnyakba dugdostam úgy, hogy keskeny pengéjű késsel előtte lyukakat vágtam beléjük. Ezután kevés étolajban elkevertem őrölt pirospaprikát, őrölt füstölt paprikát, csilipelyhet, kakukkfüvet, sót, borsot, kevés reszelt citromhéjat, őrölt római köményt, valamint rozmaringot.
Ezt a keveréket rákentem a pulykaszárnyakra, majd jól bele is masszíroztam. A fűszeres pulykaszárnyakat elektromos serpenyőben, végig fedő alatt megsütöttem, kevés vizet alá öntve.
A köret/ saláta elkészítése: A krumpli kockákra lett vágva, majd sós vízben addig főtt, míg meg nem puhult, de nem esett szét. A lila hagyma fel lett vékonyan csíkozva, majd enyhén meg lett sózva. Tejföllel, kevés olíva olajjal, kevés mustárral, fokhagymaporral, és őrölt borssal külön összeállítottam a mártást, majd óvatosan, (vigyázva, hogy minél kevésbé törjem) összeforgattam a krumplival. Hűtőszekrényben addig pihent, míg meg nem hűlt teljesen.