Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Fűszeres sárgabarack lekvár

felvitel dátuma: 2019-08-10 22:59:56       mai nézettség: 2       nézettség: 523
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 3 kg sárgabarack (mag nélküli súly)
  • 70 dkg cukor
  • 2 cs Haas Fűszeres Dzsemfix
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A magjától megszabadított sárgabarackot most a lassú présen áteresztettem. Jó sűrű pép lesz belőle, és csak a héja és az erősebb rostok mennek a szárazanyagos edénybe. Lényegében olyan lesz, mintha átpasszíroznánk, csak ez lényegesen gyorsabb így.
 
A pépet megmérjük, és ahhoz mérten tesszük a cukrot és a dzsemfixet. Nekem 2, 6 kg lett a pép.
 
A cukorral elkeverjük a dzsemfixet. A pépet tűzre tesszük és felforraljuk. Mikor forr, hozzáadjuk a cukros fixet.
 
Újraforrástól 3 percig erősen forraljuk.
 
Forrón, tisztára mosott üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk az üveget és fejre állítjuk.
 
10 percig hagyjuk fejre állítva, majd visszaforgatjuk, címkézzük és mehet is a helyére.
 
A kijövő héj és rost annyira száraz volt, hogy azt komposztáltam.
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.