A magjától megszabadított sárgabarackot most a lassú présen áteresztettem. Jó sűrű pép lesz belőle, és csak a héja és az erősebb rostok mennek a szárazanyagos edénybe. Lényegében olyan lesz, mintha átpasszíroznánk, csak ez lényegesen gyorsabb így.
A pépet megmérjük, és ahhoz mérten tesszük a cukrot és a dzsemfixet. Nekem 2, 6 kg lett a pép.
A cukorral elkeverjük a dzsemfixet. A pépet tűzre tesszük és felforraljuk. Mikor forr, hozzáadjuk a cukros fixet.
Újraforrástól 3 percig erősen forraljuk.
Forrón, tisztára mosott üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk az üveget és fejre állítjuk.
10 percig hagyjuk fejre állítva, majd visszaforgatjuk, címkézzük és mehet is a helyére.
A kijövő héj és rost annyira száraz volt, hogy azt komposztáltam.