3 db kaliforniai paprika
10 dkg tehéntúró
2 teáskanál élőflórás joghurt
1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál szárított reszelt sajt, rozmaringgal, bazsalikommal és oregánóval
1 mokkáskanál őrölt bors
só
21 db esztergált fogvájó
A paprikákat kb. 40 percig sütjük a sütőben. Akkor jó már, mikor sötétbarna illetve fekete foltok keletkeznek rajta. Tepsibe tegyük, mert levet enged sülés közben. Néha forgassuk meg.Ha megsült és egy kicsit hült, akkor óvatosan kivesszük a csummáját. A paprikahúsát 2,5 cm széles csíkokra vágjuk és óvatosan megszabadulunk a fényes héjától.
Minden csíkot óvatosan megkenünk a fűszeres túróval, átszúrjuk a fogvájóval és kész a vendégváró falatka.
Piritóskenyér csíkokat kínálunk hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!