tészta: 1 RAMA, 60 dkg liszt, 20 dkg porcukor,3 tojás sárgája, csipet só, 1 citrom reszelt héja, kevés vaniliás cukor,
töltelékhez: 25 dgk dió vagy mák, 5 dkg kristálycukor, 1,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg mazsola, 2 evőkanál méz.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha szükséges egy pici tejet adunk hozzá. Fél órára hűtőbe tesszük a tésztát. Közben a diót vagy a mákot a többi hozzávalóval addig főzzük a tejben míg besűrűsödik. A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk. a közepébe kis kupacot teszünk a töltelékből. Két szemben lévő sarkát egymásra hajtjuk, picit összenyomjuk, hogy ne nyíljon szét. Sütőpapíron sütjük.
Sokáig elállna, ha el nem fogyna:-)
Kedvenc Karácsonyi sütink.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!