A lapokhoz: 50 dkg liszt
16 dkg zsír
16 dkg cukor
1 db sütőpor
2 db tojás
1 dl tejföl
Krém:
1/2 liter tej
4 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
1 db citrom
2 evőkanál kakaópor
Máz: 10 dkg étcsoki, 4 evőkanál étolaj.
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, elosztjuk három egyenlő részre, megsütjük.
Krém: a lisztet, a cukrot elkeverjük csomómentesre tejjel.A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a lisztes, cukros tejet, folyamatos keverés mellett sűrűre felfőzzük, kihűtjük.
A margarint elkeverjük a porcukorral, hozzádolgozzuk a főtt krémet, 2 részre osztjuk, az egyikbe 1 citrom leve, a másikba 2 evőkanál kakaó kerül.Megtöltjük a lapokat, a tetejét csokoládéval leöntjük.Másnap szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!