80 dkg egész garnélarák
8 dkg vaj
1 db citrom leve
2 dkg só
1 dl Oyster szósz (osztriga szósz)
30 dkg rizs
A rákot sózzuk, citromlével meglocsoljuk, majd 10-15 percet állni hagyjuk.
Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a rákot lecsepegtetjük, majd forró vajban átpároljuk (1-2 perc).
Rizst puhára főzőm, majd merőkanálba tömködöm, és óvatosan kipattintom ( szép formájú rizs halmazt kapok )
Tálalás:
A formázott rizs köré arányosan elhelyezzük a kész rákokat. A legvégén körbelocsoljuk Oyster mártással. (Az Oyster mártás készen beszerezhető.)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!