A legnépszerűbb ,és legismertebb hideg, Spanyol (Andalúz) paradicsomleves. A gazpacho, viszont másból is elkészíthető, a lényeg, hogy hideg legyen.
A kenyeret kevés vízbe áztatom, majd kicsavarom. A paradicsomok kocsányát kivágom, kereszt alakban bevágom, majd egy percre forró vízbe mártom, és kivéve hideg vízbe teszem. Ezek után a héja lehúzható róla.
A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, a paprikát, és az uborkát apró kockákra vágom, majd mindet műanyag keverőedénybe teszem. A zöld fűszereket, a sót, a frissen őrölt borsot, az olíva olajat, és a vörösborecetet is hozzáadva kézi mixerrel összedolgozom. Annyira, hogy szétzúzzam, de mégis maradjanak benne darabos alkotórészek itt - ott. Ez, természetesen saját ízlésedre van bízva.
Mivel most vetttem észre, hogy ez a 200. receptem ezen az oldalon, egy kis vodkát is teszek a levesbe. Illik hozzá! Egészségetekre!