Nagyon szép!!
6 tojás
6 ek cukor
6 púpos evőkanál liszt
fél cs sütőpor
Krémhez:
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
10 dkg vaj vagy Ráma
10 dkg porcukor
25 dkg gesztenyemassza
továbbá:
25 dkg gesztenyemassza
20 dkg étcsoki 2 ek-nyi olaj
A tojásokat szétválasztom, a sárgájához 3 ek cukrot teszek és jól kikeverem. A tojásfehérjét felverem, mikor majdnem kész hozzáadok 3 ek cukrot és így verem készre. Majd óvatosan hozzávegyítem a sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
Gáztepsit (35x35 cm) sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a piskótát, elsimítom és előmelegített, közép meleg sütőben 15-20 perc alatt kisütöm. Mikor kész kiveszem a sütőből és még forrón a sütőpapír segítségével feltekerem és így hagyom kihűlni.
Közben elkészítem a pudingot. Kevés tejben csomómentesre keverem a pudingport, majd a többi tejet hozzáadva állandó keverés mellett forrásig főzöm. Félre teszem hűlni, addig a vajat a porcukorral habosra keverem. Mikor kihűlt a puding összekeverem a vajjal és hozzáadom a gesztenyemasszát is. Együtt jó habosra kikeverem a krémet.
Ha a piskóta kihűlt kitekerem, megkenem a gesztenyekrémmel, majd a még kimaradt 25 dkg gesztenyemasszát hosszúkás hengerré formálom és a krémes lapra helyezem. Szorosan feltekerem és hűtőbe rakom.
Végül elkészítem a csokimázat. A csokoládét gőz fölött felolvasztom, hozzáadom az olajat és a roládot rácsra rakva egyenletesen ráöntöm a csokimasszát (én egy kevés gesztenyekrémet hagytam ki és a csokimáz előtt rákentem a tekercsre, majd sütőpapír segítségével egyenletes felületet húztam és így öntöttem rá a csokit). Visszarakom a hűtőbe dermedni. 1 óra múlva már szeletelhető, amit forróvízbe mártott késsel érdemes, hogy a csokimáz ne repedezzen meg.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!