Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Gesztenyés croque en bouche

felvitel dátuma: 2013-08-17 15:57:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1775
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

6 tojásból piskóta tésztát készítünk. Nagy tepsiben megsütjük, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

75 dkg gesztenyemasszát kiolvasztunk és 8 dkg porcukorral és 4 cl rummal összegyúrjuk. Cseresznye nagyságú golyókat készítünk. (érdemes előre elkészíteni mindet) Hústűre szúrva  olvasztott csokoládéba mártjuk. Kb 15 dkg csoki és 6-7 cl olaj. A piskót körbe rakjuk a csokis gesztenyegolyókkal, majd még egy "emeletet" teszünk .


Töltelék 2 dl tejszint keményre felverünk és 15 dkg gesztenyemasszát dolgozunk bele és hozáadjuk a zselatint. Habzsákba töltjük és a kis üregeket kitöltjük a krémmel.
Tanács kezdőknek: a csokival akkor dolgozni ha 43-45 C-os
érdemes több piskótát egyszerre "építeni", míg az egyik hűl, ill. megköt addig a másik készül. Így nem csúsznak le a gesztenye golyók

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

6 tojásból piskóta tésztát készítünk. Nagy tepsiben megsütjük, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

75 dkg gesztenyemasszát kiolvasztunk és 8 dkg porcukorral és 4 cl rummal összegyúrjuk. Cseresznye nagyságú golyókat készítünk. (érdemes előre elkészíteni mindet) Hústűre szúrva  olvasztott csokoládéba mártjuk. Kb 15 dkg csoki és 6-7 cl olaj. A piskót körbe rakjuk a csokis gesztenyegolyókkal, majd még egy "emeletet" teszünk .


Töltelék 2 dl tejszint keményre felverünk és 15 dkg gesztenyemasszát dolgozunk bele és hozáadjuk a zselatint. Habzsákba töltjük és a kis üregeket kitöltjük a krémmel.
Tanács kezdőknek: a csokival akkor dolgozni ha 43-45 C-os
érdemes több piskótát egyszerre "építeni", míg az egyik hűl, ill. megköt addig a másik készül. Így nem csúsznak le a gesztenye golyók

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

9/10 mrSunsine 2013 december 14

A recept nagyon tetszik, kiprobálom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.