A tészta hozzávalói ": 25 dkg gesztenye massza, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, rum vagy rumaroma
Krém hozzávalói: 3 cs vanília ízesítésű pudingpor, 8 dl tej, 15 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg vaj v. margarin, ½ csomag piskóta tallér,vagy babapiskóta friss gyümölcs (de lehet konzerv is) őszibarack vagy eper 3 dl tejszín
Egy 26 cm Ø tortaforma aljára tortapapírt, sütőpapírt vagy zsírpapírt helyezünk. Ez azért kell, hogy a kész tortát a formából a papír segítségével tudjuk tálra tenni. A tészta hozzávalóiból egy könnyen gyurmázható masszát kapunk, amit belenyomkodunk a forma aljába (kézzel). Ezután hűtőbe tesszük az alapot és elkészítjük a krémet. Nekem a kapcsos torta forma erre célszerű volt.
A pudingból, a tejjel, a cukorral és a van. cukorral pudingot főzünk. Amikor már langyosra hűlt belekeverjük a vajat.
A tésztára rákenjük a krém felét majd egy réteg piskóta tallért vagy babapiskótát és gyümölcsöt rakunk rá. Majd a krém másik felét simítjuk a piskótás rétegre.
A tejszínt felverjük és a krémre rá kenjük. Én Hulala tejszínt használtam.
Díszíteni lehet önmagában villával hullámosra, vagy gesztenyét reszelünk rá, vagy csokit reszelünk, stb. Én most a saját elkészített fondant figuráimmal díszitettem .Tegyük be a hűtőbe fóliával lefedve min. egy éjszakára.
A gyümölcs el is hagyható, úgy is nagyon finom.
Egy nappal a felszolgálás előtt célszerű elkészíteni, hogy az anyagok a hűtőben összeálljanak, különben szétesik.
Könnyen elkészíthető, nagyon finom torta .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!