Nagyon szépek lettek!!
Tésztához:
Töltelékhez:
A Rámát olvasszuk fel a MikroKannában, és dolgozzuk össze a Konyhaművész Pro Tálban, a cukorral, a tejjel, a liszttel és a sütőporral.
Jól gyúrjuk össze, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Hagyjuk pihenni ¼ órát hűvös helyen.
Közben a gesztenyemasszát, a zsemlemorzsát és a Rámát keverjük össze az Új Hullám Tálban.
Pihentetés után a tésztát osszuk el 4 felé, vagyis 4 kerek formát fogunk készíteni belőle.
A tésztát enyhén lisztezett Gyúrólapon késfok vastagságúra nyújtsuk ki a Nyújtóval 32 cm átmérőjű kör alakra, ez a Gyúrólapon a legnagyobb kör alakú jelzésnél van. Hajtsuk félbe a tésztát, majd még azt is félbe.
Tegyük a tésztánkat az Ínyencmesterre, a képen látható módon, majd hajtogassuk ki a tésztát. Az Ínyencmesternek azt a felét használjuk, ahol a kisebb háromszögek vannak.
A Nyújtóval simítsuk végig a tésztát az Ínyencmesteren. A felesleges tésztát a kis adagoló kanál kerek végével vágjuk le.
A háromszögek szélesebb részéhez tegyünk egy kis adagoló kanálnyi tölteléket, majd szorosan tekerjük össze a kifliket. Tegyük a Szilikon Sütőlapra és előmelegített sütőben süssük meg.
A kiflik sütés után is fehérek maradnak, ezért a kifli alját megnézve győződjünk meg arról, hogy megsült-e.
Még melegen, bőséges vaníliás porcukorban forgassuk meg, amit előzőleg összekevertünk a kis Füles Tálban.
Rakjuk a Napsugár Tálakat ¾ részig a kész kiflikkel, majd másnap zárjuk le az edényünket.
Sokáig frissen tarthatjuk a kifliket. Ezek is Karácsonyra készültek már.
Aki nem szereti, a gesztenyét töltheti dióval, mákkal is vagy lekvárral.
1 adag tésztából az Ínyencmesterünk segítségével 64 db kiflit tudunk készíteni. A képen dupla adag látható!
Villanysütőben:200 fok vagy 4-es fokozat
Gázsütőben:3-as fokozat
Sütési idő:kb. 18 perc
Javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!