Csillagos egyes! /Az Nálatok otos!/ Nemcsak szép, de isteni finom is, nagyon szeretem! Mentem a receptet!
A palacsintához:
50 dkg finom liszt
2 db tojás
4 dl tej
3 dl szódavíz /szénsavas ásványvíz/
étolaj
csipet só
A töltelékhez:
50 dkg gesztenye massza
1/2 l hulala tejszín
rum vagy aroma
cukor ízlés szerint
Az öntethez:
10 dkg margarin
10 dkg kristály cukor
5 ek.kakaópor
4 dl tej
1 tk.étkezési keményítő
rum vagy aroma
Előkészítés: A gesztenye masszát felengedés után lereszeljük vagy krumplinyomón áttörjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A palacsintához a tészta összetevőit csomómentesre keverjük, kisütjük. /kb. 15-20 db vastagságtól függően/
Elkészítés: A gesztenyét óvatosan összekeverjük a tejszínhabbal, ízesítjük rummal vagy aromával és cukorral /ha szükséges/ Egyenként betöltjük a palacsintákat háromszögre hajtva. Az öntethez elkeverjük a cukrot, kakaóport és a folyadékot. Felforraljuk, beletesszük a margarint és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Ha felforrt levesszük a tűzről. Rummal vagy aromával ízesítjük.A palacsintákat az öntettel tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!