Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Süteméy recept ( édes ) recept » Gesztenyés piskótatekercs

felvitel dátuma: 2014-02-15 17:03:21       mai nézettség: 2       nézettség: 1142
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:


A tésztához: 8 tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 8 evőkanál liszt, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál étolaj.
A krémhez: 1 csomag gesztenyemassza, 2,5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 6-8 dkg porcukor ( ízlés szerint), 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg vaj.

English (auto-detected) » Hungarian
 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tészta készítése: A tojásokat szétválasztom úgy, hogy egy nagyobb keverőtálba kerül a fehérje, a tojások sárgáját kis tálkába, vagy bögrébe öntöm és félreteszem. Csipetnyi sóval gépi habverővel felverem a tojásfehérjét kemény habbá. Adok hozzá 2 evőkanál kristálycukrot és tovább verem, szép fényesre és keményre, majd megint 2 kanál cukrot, azzal is tovább verem, egészen addig, míg elfogy a cukor. Ha ez megvan, 2 tojás sárgáját adok a kemény habhoz és tovább verem, majd a tojások sárgáját is kettesével beledolgozom a habba. Ha elfogyott, hozzáöntöm a 2 kanál vizet, azzal is keverem, majd 2 részletben, kanalanként az étolajat is beledolgozom. Utána jöhet részletekben a liszt hozzáadása. Azt is a gépi habverővel keverem bele. Ha kész, sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntöm és előmelegített sütőben, az elején 160 fokon, sütés vége felé kicsit mérsékelve a hőfokot, 20 perc alatt készre sütöm. A piskótát nem szabad kiszárítani.
A kisült tészta tetejét forrón megszórom kristálycukorral, ami azért szükséges, hogy a feltekeréssel a keletkezett gőztől ne váljon le a teteje. Azt követően borítsunk rá a tepsi méreténél hosszabbra vágott sütőpapírt ( vagy egy nagyobb konyharuhát), tegyünk rá egy másik gáztepsit és annak segítségével egy mozdulattal fordítsuk meg a tésztánkat. Óvatosan húzzuk le az aljára sült ( immáron felül lévő) sütőpapírt és az alján lévő sütőpapírral ( vagy konyharuhával) tekerjük fel, hagyjuk hűlni.
Készítsük el a krémet:
A 2,5 dl tejben főzzük meg a vaníliás pudingot. Még melegen keverjünk hozzá porcukrot, vaníliás cukrot és almareszelővel reszeljük bele a felengedett gesztenyemasszát, majd gépi habverővel keverjük simává. Adjunk hozzá 5 dkg puha vajat, dolgozzuk bele. A kész sima krémet hűtőben hűtsük le. Ha a tekercsünk is kihűlt, töltsük meg a krémmel.

English (auto-detected) » Hungarian
 

Szakács: Magdi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.