Marcsikám, méghogy nem tudsz tortát sutni:))))! Ez gyonyoru és isteni finom!
Tészta:
Krém:
A képen látható torta másfél adagból készült, tehát a zárójelben szereplő mennyiségekből!
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a Konyhaművész Pro Tálban.
A puha Rámát a tojássárgájával, cukorral habosra keverjük a Kombi Konyha Táljában. A tálra helyezzük a reszelőbetétes tetőt és belereszeljük a gesztenyemasszát – 10 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez. Összekeverjük és hozzáadjuk az őrölt mandulát és a lisztet is. Jól kikeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Margarinnal kikenjük az UltraPro Lasagna sütő edényünket, lisztezzük, majd beleöntjük a masszát. Eligazítjuk és enyhén előmelegített sütőbe tesszük, villanysütőben 200 fokon, gázsütőben 3. fokozaton tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt 3 részre vágjuk. Megtöltjük a tejszín krémmel a lapokat. tetejére és oldalára is krém kerül alap esetben.
A félretett gesztenyemasszát lereszeljük a Kombi Konyha reszelőbetétes tetején. A torta tetejére és az oldalára tesszük a lereszelt gesztenye masszát.
Tejszínhab rózsákat nyomunk díszítésként a torta tetejére, a Krémharmónika segítségével
Tipp:
A torta oldalára a következő keveréket is tehetjük a gesztenye helyett. Zsemlemorzsa, cukor, reszelt csokoládé keveréke.
Tejszínhabkrém készítése:
A zselatint meleg vízben feloldjuk egy Új Hullám kistálkában. A tejszínt kemény habbá verjük a Mérő Mixben, majd belekeverjük a cukrot és a kihűlt, de még folyékony zselatint.
A mi tortánkon előre gyártott ostyalap van a tetején, az oldalán pedig reszelt gesztenye.
Sütő forma mérete ez esetben: 30x23x6,5 cm
Amennyiben csak az alapadagot készítjük, akkor a 20 cm-es kerek tortaformában sütjük.
Javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!