Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Gluténmentes linzer

felvitel dátuma: 2022-12-19 15:11:19       mai nézettség: 1       nézettség: 101
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 36 dkg rizsliszt (lehet fele fehér, fele barna)
    (az 1/4 rész kókuszliszt is lehet)
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg barna cukor
  • csipet só
     
  • lekvár ízlés szerint


 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

Egy tálban összedolgozom a tésztát, fóliával lefedve a hűtőbe teszem, fél-1 órára.
Majd rizslisztezett deszkán nyújtom kb. 5 mm vastagságúra. Kiszaggatom, gyorsan dolgozom vele, hogy a vaj ne olvadjon fel, mert akkor nehezen kezelhető lesz. (Ha kell, a fele tésztát visszateszem a hűtőbe).
Sütőpapíros tepsibe teszem, és a 180 fokos előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütöm. Világos színű kell hogy maradjon, ha "kezd szép színe lenni", azonnal vegyük ki. Ha túlsül, száraz, porlós lesz.
Ha kész, hagyjuk hűlni a tésztát a sütőlemezen, mert különben eltörik. Finomságos lekvárral - barack, ribizli - összeragasztgatjuk.

Nagyon finom linzer és piskóta készíthető rizslisztből, sőt finomabb, mint a "hagyományos" búzalisztből!

Szakács: Teca


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.