6 db csirkecomb
2 db zsemle
30 dkg csirkemáj
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 db tojás
1 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
szárnyas fűszerkeverék
petrezselyem zöld
étolaj vagy zsír
Előkészítés: A combokat megtisztítjuk, a bőrt fellazítjuk óvatosan, hogy ki ne szakadjon.A combokat besózzuk. A májat, gombát, hagymát, szalonnát felkockázzuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk,kinyomkodjuk.
Elkészítés: A kipirított szalonnán megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat és fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a gombát, zöldborsót, petrezselymet és sóval, borssal fűszerezzük. Addig pároljuk, míg elfő a gomba leve. A raguhoz adjuk a kinyomkodott zsemléket és a tojást. Összedolgozzuk és a csirke bőre alá töltjük. Tepsibe tesszük és kevés olajat és vizet aláöntve, szárnyas fűszerrel megszórva, alufóliával letakarva 160 fokos sütőben kb 60 percig sütjük. A fóliát levéve még hagyjuk kb 20-30 percet sülni, amíg szép színe lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!