25 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
csipet só
3,75 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. cukor (ez lehet több vagy kevesebb, ízlés szerint)
3 db tojás
8 ek. olaj
A tojásokat kettéválasztom. Mindhárom sárgáját egy tálba teszem, hozzáadom a lisztet, tejet, sütőport, cukrot, sót és olajat. alaposan kikeverem a masszát. A tojásfehérjékből jó kemény habot verek. Amikor már fehéredik a hab, hozzáadom a vaníliás cukrot, és készre verem, majd óvatos mozdulatokkal beledolgozom a masszába. Felmelegítem a gofri sütőt, és ha már elég forró, egy merőkanállal adagolom bele a tésztát. Külön olajozni nem kell a sütőt, mert a tésztában lévő olaj elég lesz a sütéshez is. Habkönnyű, finom édeséget kapunk, amit aztán akár natur, akár lekvárral vagy mogyorókrémmel megkenve kínálhatunk csemeténknek:-)
Ebből az adagból én 12 db gofrit sütöttem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!