Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát felkockázzuk, nem szükséges túl apróra, a krumplit és a gombát feldaraboljuk. (Utóbbiból 1-2 darabot félreteszünk a díszítéshez).
Egy kisebb fazékban az olajat felforrósítjuk, a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
Hozzáadjuk a gombát, a krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. (Nekem ez pont 6 dl volt.)
Ízesítjük sóval, borssal.
Fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ezután a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítjük.
Belecsorgatjuk a tejszínt, majd a tűzre visszatéve hagyjuk pár percet főni.
Kevés olajon megpirítjuk a díszítéshez félretett gombaszeleteket, majd a meleg levest ezzel együtt kínáljuk.