Guszta!!
40 dkg gomba
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2 kisebb krumpli
1 kis fej hagyma
2 teáskanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
11/2-2 liter víz vagy, ha van húsleves lé
só
fűszerek:
majoranna, őrölt kömény, fehérbors, ételízesítő
olaj vagy zsír
tejföl /aki szereti/
petrezselyem /friss vagy szárított/
a nokedlihez
1 tojás
2-3 evőkanál liszt /amennyit felvesz/
pici só
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A gombát /én meghámozom/, a répákat, a hagymát, a krumplit megpucoljuk, összevágjuk.
A hagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk és lefedve, a saját levében pároljuk.
10 perc után rászórjuk a lisztet /bestaboljuk/ és néhány percig pirítjuk.
A tűzről lehúzva /hogy meg ne égjen/hozzáadjuk a paprikát, majd előbb egy kis vízzel csomómentesre dolgozzuk ezt követően hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük vízzel /húsleves lével/, ha forr, hozzáadjuk a gombát és az apró kockára vágott krumplit. 15 percig főzzük, eközben elkészítjük a nokedlit, majd kézzel apró galuskákat szaggatunk a levesbe.
Akkor kész, ha a galuskák feljönnek a leves felszínére.
Tálalásnál megszórjuk a petrezselyemmel és kínálhatunk hozzá tejfölt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!