1 csomag Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
15 dkg gomba
1,5 dkg vaj
10 dkg tejföl
10 dkg burgonya
1 gerezd zuzott fokhagyma
szerecsendió por, fehérbors, só, ízlés szerint
1 ek aprított petrezselyem
1 tojás a kenéshez
A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük.
Töltelék:
A gombát szeleteljük, és vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejföllel elkevert fokhagymát, összetört burgonyát, fűszereket, petrezselymet, és jól összekeverjük.
A Tante Fanny friss leveles tésztából köröket szaggatunk ki, és a szélét megkenjük felvert tojással.
A közepére helyezem a tölteléket, és félbe hajtjuk, majd jól lenyomkodjuk, és megkenjük a felvert tojással a tetejét. 210 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!