Főoldal » Gombás- Húsos paradicsomos ragu metélt tésztával
felvitel dátuma: 2016-05-05 15:24:03
mai nézettség: 1
nézettség: 1035
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:
Hozzávalók: 4 sz tarja, 20 dkg gomba, 10 dkg baconszalonna, 4- 5 db paradicsom, 1 marék friss bazsalikom, 10 dkg mascarpona, só, őrölt bors, 1 tk cukor, 30 dkg tészta, (Metélt, vagy más)
Előkészületi idő: 40 perc
Sütési idő: 50 perc
Elkészítés:
Elkészítése:
A bacont vágjuk fel apró kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A paradicsomnak húzzuk le a héját, és vágjuk fel kisebb darabokra. Az összedarabolt paradicsomot, és a friss bazsalikomleveket botmixerrel pépesítsük.
A felkockázott bacont egy serpenyőbe kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a pépesített bazsalikomos paradicsomot, majd szórjuk meg a cukorral, és keverjük alaposan össze. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük kb. 10 percig. Közben többször keverjük meg, nehogy leégjen, és ízesítsünk utána, ha szükséges. Amikor a ragu már kellően besűrűsödött, keverjük hozzá a mascarponét, majd Elkészítés:
kevergetve főzzük még pár percig. Ezután vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen. A húst sózom, borsozom, lisztbe beforgatom, és szép pirosra sütöm
Amíg a ragu fő, főzzük ki enyhén sós vízben a tésztát.
Tálaláskor szedjük a tányérra a metélt tésztát, majd kanalazzuk rá a gombás-paradicsomos ragut, és egy hús szeletet tegyünk a ragú tetejére.
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!