Ez nekem nagyon tetszik! Húsvétkor az asztalunkon a helye! Köszönöm!
1 csomag Tante Fanny friss vajas-leveles tészta 270 gr-os
A gombaraguhoz:
250 gr sampinyon
diónyi vaj
1 dc tejszín
1 kiskanál rétesliszt
tengeri só
kis csokor petrezselyem
tojás a tészta kenéséhez
A Tante Fanny friss vajasleveles tésztát egy fél nappal hamarább kiveszem a hűtőből, hogy jobban dolgozhassak vele.
Először elkészítem a gombaragut.
A megtisztított gombát egy csokornyi apróravágott petrezselyemzölddel a vajon, megsózva, puhára párolom.A tejszínbe belehabarom a lisztet, és ezzel a ragut besűrítem.Félreteszem.
A széttekert tésztát egy lisztezett gyúródeszkára helyezem. Egy kb 5 és fél cm átmérőjű pohárral 14 db korongot a tésztából kivágok.Tojással megkenem őket.Ezekre a korongokra azután elkészítem a kosárkák oldalait, éspedig úgy, hogy a megmaradt tésztából, amit természetesen újra kell nyújtanom, a meglévő pohár és egy 1 cm-rel kisebb átmérőjű segítségével karikákat vágok ki. Két-két karika kerül minden korongra, közben a tojással a karikák közét is megkenem, végül a tetejüket is.
220 fokos előmelegített sütőben a sütőparírral kibélelt tepsin a kosárkákat szépen megsütöm.Amikor már megsültek, szinte még forrón a közepükből a megduzzadt részt kicsippentem, így a kosárkák mélyebbek lesznek.
Ha kihűltek a gombaraguval a kosárkákat megtöltöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!