50 dkg. pulykamell.
25 dkg, gomba,
1/2 dl. olaj, vagy diónyi zsiradék.
1 ek. darált ételízesítő,
1 fej hagyma,
ízlés szerint, só, bors, őrölt pirospaprika.
1 kispohár tejföl,
1 ek. liszt
50 dkg. spagetti
A pulykamellet ½ cm, vékony és kb. öt cm-hosszú csíkokra vágjuk, a gombát szintén vékonyan felszeleteljük.
A zsiradékon a kockára vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, / sóban eltett/ ezután óvatosan sózunk, tovább pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, borsot pirospaprikát,.rátesszük a pulykamell csíkokat, fehéredésig sütjük és rákerül a szeletelt gomba.
Addig pároljuk míg a gomba elfözi a kiengedett levét. Ha zsírjára visszasült a ragu 1 ek. lisztet kevés vizel csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a tejfelt amivel szintén simára keverjük, majd a ragut besűrítjük vele.
Jól kiforraljuk és kifőtt tésztával tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!