400 g pulykmellfilé
1 póré
200 g gomba
1-1 zöld, illetve piros paprika
3 ek olaj, só, bors (csipet kakukkfű)
2+1 dl tejszin
2 ek liszt
petrezselyem
800 g burgonya
3 tojássárgája
80 g vaj/margarin
őröl szerecsendió
A pulykahúst, pórét, gombát és a paprikákat felkockázzuk. Először a húst forró olajban fehéredésig piritjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és kb 15 percig pároljuk.
2 evőkanál lisztet elkeverük 2 dl főzőtejszinnel és a húshoz adjuk. Sütőtálba öntjük és petrezselyemmel, kakkukfűvel megszórjuk.
A megfőtt burgonyát áttörjük hozzáadjuk a vajat, szerecsndiót és a tejszint. Sózuk borsozuk és a hús tetejére simitjuk.
200 fokosra előmelegítjük a sütőt és kb 20 percig (amig a teteje megpirul) sütjük.
Vacsorának kiváló, mert meglepően gyorsan elkészül.
Ha nincs kedvünk, vagy időnk burgonyát tisztítani akkor - aki szereti - készíthető burgonyaporral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!