Hozzávalók a tésztához:
2 szem krumpli
annyi kukoricaliszt, amennyit felvesz, hogy gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk
só, ízlés szerint
1 tojás
Töltelék:
1 db szárított erdei gomba keverék (tegnap vettem a Sparban)
1 nagy fej hagyma
1 diónyi kókuszzsír
1 kk só
1/2 paprika karikázva
1 kk pirospaprika
1 kk kakukkfű
1 maréknyi petrezselyemzöld
2 dl forrásvíz
2 ek magtejföl, vagy sima tejföl.
A tésztát összegyúrjuk, majd kinyújtjuk olyan 2-3 mm vastagságúra.
Derelyevágóval négyzeteket vágtam belőle, és a közepére pakoltam a gombás tölteléket.
Normál körülmények között úgy terveztem, hogy ráhajtom a sarkokat, de túl lágy lett a tésztám, ezért inkább egy másik négyzetet helyeztem a tetejére, és a széleit összenyomkodtam.
A tetejére sodortam kis rudacskákat, hogy ropogós legyen.
A gombát jól megmossuk, és 1 órára beáztatjuk.
A hagymát megpucoljuk, és pici kockára vágjuk.
Áztatás után, a gombákat is egész apróra vágtam.
A hagymát és a paprikát megpirítjuk a kókuszzsíron, hozzáadjuk a pirospaprikát és a kakukkfüvet, végül a gombát is, és felöntjük a vízzel.
Több, mint 1/2 órát főztem, majd hozzákevertem a hideg tejfölt, és végül az apróra vágott petrezselymet. Ez ment a tésztába….
Gyorsabb volt megcsinálni, mint publikálni.
Mikor abszolút elégedett voltam a batyucskák kinézetével, megkentem a tetejüket szőlőmagolajjal, és becsusszantottam a sütőbe, egy szilikonos tepsiben.
25-30 perc alatt sült meg, 240 fokon.
Ha valahol még hiányos a recept, szóljatok
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!