Hozzávaló:
1kg rostélyos
1 EK zsír
1 fej hagyma
1 EK liszt
17 dkg gomba
só, bors színes,
5 dkg vaj
1 cikk foghagyma
2 dl fefér bor ( ha nincs 2 Ek paradicsomlé )
Elkészítése:
1 kg rostélyosnak való húst szeletekre vágunk. Kiverjük, kissé megsózzuk, borsozzuk., lisztben megforgatjuk. Lábasban 1 kanál zsírt forrósítunk és a szeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük, hogy belül nyers maradjon. A lesütött szeleteket másik lábasba rakjuk. A megmaradt zsírban megbarnítunk 1 kanál lisztet és hozzáadunk 1 fej apróra vágott hagymát és 1 cikk szintén apróra vágott fokhagymát, 2 dl fehér bort, ha ez nincs, 2 kanál paradicsomlevet.
Most még kevés vizet adunk hozzá és az egészet jól felforraljuk, a kisütött rostélyosokra öntjük és fedő alatt lassan pároljuk. Közben 17 dkg gombát megtisztítva és megmosva apró szeletekre vágunk, hirtelen vajban kissé kipirítjuk, kis apróra vágott zöldpetrezselymet adunk hozzá és ezt is a rostélyosra tesszük, de csak akkor, amikor a hús már majdnem megpuhult. Azután együtt addig pároljuk, amíg a hús jó puha lesz.
Párolt rizzsel vag y makarónival tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!