30 dkg gomba
8 szelet szép sonka amit tekerni lehet
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg edami sajt
4dl sovány tejföl (vagy tejföl és kefir vegyesen a szírtartalom csökkentése miatt)
5dkg vaj (én 3dkg kókusz zsírt használtam, zsírtartalom csökkentése végett)
zsemlemorzsa ez kíváltható őrölt amaránttal (ez olyanoknak előnyös akiknél a zsemlemorzsa gyomor problémát okoz.
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
fehér bors só
A gombát szeleteljük , vöröshagymát és a zöldpetrezselymet felaprítjuk. Majd a zsíradékot felfvítjük és beleteszük dinsztelni a hagymát és a gombát sóval borssal fűszerezzük fedőalatt pároljuk. Mikor készen van hozzá kavarjuk a petrezselymet. Ezután betöltjük a szeleteket. Kolozsváriszalonnát kiskockákra vágjuk ésa sütőtál aljára szórjuk. Majd erre helyezzük rá a tekercseket. Ezzel készen vagyunk az egyik pohár tejfölt ráöntjuk majd az időközben lereszelet edami sajttal megszórjuk majd rákerül a második pohár tejföl is . Legvégén a tetejét meghintjuk zsemlemorzsával és sütjük.
Köretként zöldköret ajánlott leginkább.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!